Barzani noemt Assyrische slachtoffers Koerden in verklaring

aug 20 • Dossier Diaspora, Dossier Irak, Home, Media, Nieuws • 2124 Views • Reacties uitgeschakeld voor Barzani noemt Assyrische slachtoffers Koerden in verklaring

Op 7 augustus jongstleden herdachten Assyriers wereldwijd de massamoord die tachtig jaar geleden op de Assyriers in de steden Simmele en Ankawa plaatsvond. Deze steden bevinden zich in het hedendaagse Noord-Irak waar er op dit moment een Koerdische regering met Barzani aan het hoofd zetelt.
De machthebber publiceerde een verklaring waarin het leek alsof hij deze zwarte bladzijde in de Assyrische geschiedenis herdacht. In het document staat echter een heel ander verhaal. Barzani scheert de etnische moord op de Assyriers over een kam met de soldaten die vrijwillig gingen vechten en stierven voor de Koerdische zaak.
Volgens sommige Assyrische journalisten is dit wederom een bewijs dat er in Noord-Irak een zeer agressieve Koerdificeringscampagne gaande is. Een waarin de Assyriers niet als apparte indenteit worden erkend, maar als christelijke Koerden worden benoemd.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »