A Christmas Gift for Nineveh (Dutch)

dec 9 • Home, Kerst voor Nineveh, Nieuws • 3429 Views • Reacties uitgeschakeld voor A Christmas Gift for Nineveh (Dutch)

Ook dit jaar zullen wij vanuit Nederland de kinderen in de provincie Nineveh in het noorden van Irak (Assyrië) een geschenk geven met de kerstdagen. Afgelopen jaren hebben de Assyrische kinderen in de Nineveh vlakte dankzij de steun van mensen in Nederland en andere landen zoals Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten, een onvergetelijke avond beleeft toen de Kerstman hun verraste met een zak vol cadeautjes. Dit project is in 2004 opgestart door Firas Jatou, voorzitter van de Assyrian Academic Society (www.aas.net) en later breed gedragen door meerdere Assyrische organisaties wereldwijd.

Provinciaal Statenlid (PvdA) Attiya Gamri zal opnieuw deze kerstactie promoten:

“De Nineveh vlakte ligt in het noorden van Irak en vormt een mozaïek van verschillende volkeren en religies. Het is een veilige haven voor elke vluchteling en ontheemde. Je vindt er de grootste diversiteit aan culturen in Irak: Yezidi’s, Shabaks, Turkmenen, Koerden, Arabieren en natuurlijk de Assyrische Christenen. De Assyriërs zijn hier de grootste groep en staan bekend om hun vredelievend karakter. Veel jongeren en ouderen hebben verschrikkelijke trauma’s moeten verwerken omdat zij als Christelijke minderheid in Irak continue het doel zijn geweest van politiek en extremistisch geweld. Daardoor moesten vele families hun vertrouwde omgeving ontvluchten. Ik hoop dat wij vanuit Nederland deze mensen net als voorgaande jaren een speciale kerstgroet kunnen overbrengen!”

Assyrian Aid Society, de bekendste non-profit organisatie in de Nineveh vlakte, heeft zich bereid verklaard om de financiële overdracht in Irak op zich te nemen.

De cadeaus worden door de Chaldo-Assyrian Student Union in Noord-Irak gekocht. Hiermee worden de lokale winkels ondersteunt en gaat er geen geld verloren aan transportkosten.

Een cadeau voor een kind in Irak kost slechts een paar euro en je kunt met met je donatie vele kinderen blij maken! De Kerstman gaat van dorp naar dorp en slaat geen huis over!

Dit jaar zullen niet alle donaties voor de kerstgeschenken gebruikt worden. Een groeiend aantal donoren en adviseurs heeft ons gevraagd om een deel van de donaties aan de Assyrische scholen en het groeiend aantal vluchtelingen vanuit alle delen van Mesopotamie te geven. Wij zullen dit verzoek door geven aan de Assyrische Hulp Vereniging (Assyrian Aid Society) in Irak.
Steunt u deze actie ook?

Maak een kind blij met Kerst en maak uw donatie over via:
Stichting Assyrië Nederland
ING-Bank nr: 50 90 543 te Oldenzaal

Onder vermelding van ‘Kerstactie voor Nineveh’ en uw adres, naam en email gegevens.
Heeft u vragen? Neem contact met ons op via info [ a t ] assyrie.nl of via ons contactformulier

De actie loopt tot 25 december 2013 en wordt gehouden in samenwerking met:

Assyria Foundation – Netherlands
www.assyrie.nl

The Assyrian Heritage – Ms. Christine Faulkner
www.assyrianheritage.com

DTAA – Diyarbakir Tur-Abdin Assyrian Association
New York/New Jersey

Assyrians Without Borders
www.awbswe.se‎

Assyrische Evangelische Kerk in San Jose (USA)

Dutch Assyrian Society – Netherlands

Assyrians Without Borders ( http://www.assyrierutangranser.com/eng/ ), een non-profit organisatie in Zweden heeft zich bereid verklaard om de financiële overdracht van Europa naar Irak op zich te nemen. Assyrians
Without Borders heeft in Zweden een zogenaamde “Konto 90” status verglijkbaar met de Nederlandse ANBI status (ANBI: Algemeen Nut beogende Instelling) .

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »