Bom explodeert nabij Assyrische wijk in Beiroet

okt 21 • Dossier Libanon, Home, Media, Nieuws • 2429 Views • Reacties uitgeschakeld voor Bom explodeert nabij Assyrische wijk in Beiroet

In de Libanese hoofdstad Beiroet is er deze wijk nabij de Assyrische wijk Ashrafiyyeh een bom ontploft. De bom was verborgen in een geparkeerde auto en werd tot ontploffing gebracht toen veiligheidschef Wissam al-Hassan voorbij reed. Door de explosie vlogen verscheidene auto’s in brand. Ook gevels van gebouwen in de buurt raakten zwaar beschadigd. Al Hasan heeft de aanslag niet overleefd. Door de explosie overleden nog eens twaalf mensen en raakten 62 burgers gewond.

De veiligheidschef leidde onder meer het onderzoek naar de moord op premier Hariri in 2005. De uitkomst was dat Syrië en de pro-Iraanse sjiitische groepering Hezbollah achter die aanslag in Beiroet zaten. De bomaanslag was de bloedigste in Libanon sinds 2008. Toen kwamen drie mensen om het leven.
Door de oorlog in buurland Syrië zijn in Libanon de spanningen tussen soennieten, sjiieten en andere bevolkingsgroepen toegenomen. In de noordelijke Libanese stad Tripoli kwam het dit jaar tot gevechten, waarbij ook doden vielen.

Bron: NOS

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »