Bezorgdheid om ghettovorming Enschede-Zuid

feb 15 • Dossier Diaspora, Dossier Nederland, Home, Media • 2624 Views • Reacties uitgeschakeld voor Bezorgdheid om ghettovorming Enschede-Zuid

Het gemeenteraadslid Niels van den Berg van de lokale partij Burger Belangen Enschede heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het multiculturele stadsdeel Zuid.

Het raadslid was ooit actief als jeugdwerker in het stadsdeel voordat hij docent werd op de Scholingsboulevard. Van den Berg kreeg via zijn leerlingen te horen dat de situatie in Zuid in korte tijd is verslechterd. Zo worden er meer overvallen gepleegd door de jeugd in de wijken. Daarnaast zorgen verschillende groepen jongeren voor overlast rondom Winkelcentrum Zuid. De Enschedeër is ervan overtuigd dat de problemen in het stadsdeel nu aangepakt moeten worden omdat het anders een ‘ghetto’ dreigt te worden.

Van den Berg wil nu met meerdere partijen om de tafel zitten om de problemen te bespreken. Het raadslid stelt in een lokale krant voor om onder meer met de Assyrische gemeenschap en de wijkraad Wesselerbrink naar oplossingen te zoeken.

Bron: Huis aan Huis, De Weekkrant.nl
Foto: Tekrei

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »