Zweeds Parlement stemt tegen de erkenning van de Assyrische genocide

dec 1 • Dossier Assyrische genocide, Dossier Diaspora, Home, Nieuws • 2173 Views • Reacties uitgeschakeld voor Zweeds Parlement stemt tegen de erkenning van de Assyrische genocide

Het Zweedse parlement heeft tegen de erkenning van de Assyrische Genocide van 1915 gestemd. Van de in totaal 282 aanwezige parlementariërs (66 waren afwezig) stemden er 245 tegen en 37 voor de erkenning van de Seyfo (Assyrische genocide).

De twee parlementariërs van Assyrische origine, Yilmaz kerimo en Ibrahim Baylan van de Zweedse Sociaal Democraten, stemden voor de erkenning van de genocide.

Op 11 juni 2008 hield Yilmaz Kerimo in het Zweedse parlement een betoog voor de erkenning. Vooraf hadden de Zweedse politieke partijen hun parlementsleden opgedragen een stem te geven die de officiële partij positie aangaf. Ibrahim Baylan en Yilmaz Kerimo stemden beiden tegen de wil van hun eigen partij.
De twee Zweedse parlementariërs die het vraagstuk van de Assyrische genocide en de erkenning hiervan op de politieke agenda plaatsten zijn Mats Pertoft (Groenen) en Hans Linde (Socialisten). Beide worden door de Assyrische gemeenschap in Zweden enorm gewaardeerd.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »