Verhagen houdt zaak Syrisch-Orthodox klooster Turkije in de gaten

dec 1 • Dossier Turkije, Home, Media, Nieuws • 2589 Views • Reacties uitgeschakeld voor Verhagen houdt zaak Syrisch-Orthodox klooster Turkije in de gaten

De Nederlandse regering zal de rechtszaken die zijn aangespannen rond Mar Gabriel Klooster (St Gabriel Klooster), één van de oudste christelijke kloosters in Turkije, nauwlettend volgen. Dat schrijft minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) in antwoord op schriftelijke vragen van de Kamerleden Omtzigt en Haverkamp (beiden CDA) en Voordewind (CU).

De Kamerleden stelden hun vragen naar aanleiding van een artikel in het Reformatorische Dagblad waaruit bleek dat het klooster uit de vierde eeuw wordt bedreigd door aanspraken van naburige Koerdische dorpen op de landerijen en bezittingen. Volgens de Syrisch-Orthodoxe Kerk zijn de claims onderdeel van een systematische campagne tegen het klooster.

De Kamerleden drongen er in hun brief bij de minster op aan de Turkse regering te verzoeken zich ervoor in te zetten dat het klooster en de grond behouden blijven voor de Syrisch-orthodoxe geloofsgemeenschap.
Volgens Verhagen stelt hij de ontwikkelingen rond religieuze minderheden in Turkije regelmatig aan de orde in zijn contacten met de Turkse overheid.

Artikel door: Reformatorische Dagblad

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »