Syrische rebellen moordden christelijk dorp uit

jun 17 • Nieuws • 1963 Views • Reacties uitgeschakeld voor Syrische rebellen moordden christelijk dorp uit

Naast het vreselijke nieuws in de kop van dit artikel, hebben de ‘rebellen’ deze week ook nog zestig sjiieten vermoord in de stad Hatlah. Wordt vervolgd, over een poosje met Amerikaanse wapens

Assad maakt als moslim onderdeel uit van de stroming der alawieten. Deze alawieten zijn weer een stroming binnen de stroming der sjiieten. De sjiieten maken onderdeel uit van de islam. De opstand in Syrië wordt vooral geleid door soennieten, de andere grote stroming die de islam kent. De terreurgroep Al-Qaida is ook soennitisch, vandaar dat deze terroristen de strijd in Syrië tegen Assad steunen. Een grote rebellengroep in Syrië, Al-Nusra, is gelieerd aan Al-Qaida en begaat verschrikkelijke wandaden in Syrië.

Sjiieten en soennieten kunnen elkaars bloed wel drinken of eten. Soms letterlijk, zo zong een aantal weken geleden een filmpje rond op internet waarin een rebel het hart op at van een vijand. Niet alleen in Syrië zorgt dit sektarische geweld voor veel doden, ook in Irak staat de bom op heel erg scherp.

Zuivering
Dat sektarische geweld in Syrië gaat maar door en neemt steeds ziekere vormen aan. Een aantal dagen geleden marcheerde bijvoorbeeld een grote groep mannen naar de stad Hatlah. De rebellen waren zwaar bewapend, droegen extremistische vlaggen en zongen massaal sektarische slogans. Uit de slogans was op te maken dat men de stad kwam zuiveren en reinigen van de zogenaamde ‘Raafidis’, een scheldnaam voor sjiieten. Volgens bronnen werden minstens zestig burgers afgeslacht door de terroristen.

Een tijdje terug schreef ik al een artikel over de situatie van christenen in Syrië. Die holt zienderogen achteruit. Het gelijk van deze stelling werd helaas onlangs weer bevestigd. Volgens bronnen vielen zo’n 350 militanten van de Free Syrian Army (FSA) het dorpje Deir el-Zour binnen. Let op, dus niet de aan Al-Qaida gelieerde Al-Nusra-terroristen, maar rebellen van de meer gematigde (???) FSA.

Executie
De bewoners van dit christelijke dorp werden samengedreven en daarna geëxecuteerd. Het aantal slachtoffers van deze slachtpartij is onbekend. Foto’s van het dorp laten zien dat veel huizen zijn vernield. Dan hebben we het nog niet over de kerk, de schade is enorm.

Christen zijn in Syrië onder Assad was voor de 10 miljoen Christenen niet altijd even makkelijk. Maar als je je koest hield, had je weinig gevaar te duchten. Hoe anders is de situatie nu onder de rebellen! En die rebellen wil Amerika wapens gaan leveren. Alleen de gematigde rebellen zegt men dan. En daar zit ‘m de kneep.

Wapens
Zoals we zagen is de FSA ook niet te vertrouwen. Hetzelfde geldt uiteraard voor de aan Al-Qaida gelieerde Al-Nusra terroristen. De overige splinterbewegingen in Syrië zijn nauwelijks in kaart te brengen. Onophoudelijk fuseren rebellengroepen met andere groepen. Op die manier kunnen wapens dus binnen no-time in handen vallen van andere (kwaadwillende) rebellen. Daarnaast werken de rebellengroepen veel samen. Rebellen van de FSA, Al-Nusra en anderen groepen vechten zij aan zij (en maken waarschijnlijk onderling ook ruzie). Op deze manier wisselen wapens nog sneller van eigenaar dan het CDA draait over Israël.

Mijns inziens is het gevaar reëel dat jongeren uit Antwerpen, Delft en Den Haag, met wapens geleverd door de Verenigde Staten, binnenkort christenen en andere onschuldige burgers vermoorden in de stille dorpjes in het uitgerekte Syrië.

Beest
Assad is een beest, ik ben de laatste die dat ontkent.

De rebellen zijn echter geen haar beter. Sterker nog, ze lijken er een schepje bovenop te doen.

Arm Syrië!

Herman Meijer

Bron: Dagelijkse Standaard

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »