Kennedy viert doelpunt met Van Basten

Kennedy viert doelpunt met Van Basten

Met een droge schot onderkant lat schoot Kennedy Bakircioglü Ajax donderdagavond naar de uitzege op Fiorentina. De Assyrische-Zweed vierde zijn doelpunt samen met trainer Marco van Basten waar hij heen was gerend. “Ik was écht blij”, zegt de vleugelspeler in Het Parool. “En dat ik in de armen van Van Basten sprong, dat was misschien frustratie”, vervolgt Kennedy. “Het is moeilijk om te weten dat je de kwaliteiten hebt om te spelen zonder dat het ervan komt. Maar goed, ik was écht blij en dan gebeurt er zoiets.”

Van Basten was erg verbaasd over de reactie van zijn pupil na zijn treffer, “Ik was aangenaam verrast door Kennedys doelpunt. Ik liep naar de rand van het veld en hij liep richting de dug-out.” Lachend: “En toen ontstond er iets moois.”

Een kleine week geleden moest Kennedy nog meedoen met de beloften en eerder heeft hij de opwachting gemaakt tegen Feyenoord en nu scoort hij zo tegen Fiorentina, “Zo is voetbal”, relativeert hij. “Maar als je terug kunt komen zoals ik heb gedaan, dan kun je ook bij een andere grote club spelen.”

Artikel door: soccernews