Kamerlid Bonis bezoekt kerk in Amsterdam

jan 18 • Dossier Diaspora, Dossier Irak, Dossier Nederland, Dossier Syrië, Dossier Turkije, Home, Media, Nieuws • 2461 Views • Reacties uitgeschakeld voor Kamerlid Bonis bezoekt kerk in Amsterdam

Op zondag 20 januari bezoekt het Tweede Kamerlid en buitenlandwoordvoerder van de PvdA, Désirée Bonis de Syrisch-Orthodoxe Moeder Gods Kerk aan de Keizersgracht 220 in Amsterdam. De politica zal tijdens haar bezoek de visie van de PvdA over christenen in het Midden-Oosten uiteenzetten. Het zal in het bijzonder gaan over het klooster Mor Gabriël in Zuidoost Turkije en de discriminerende teksten over Assyriërs in Turkse schoolboeken. Ook zal de situatie van de groep in Noord-Irak en Syrië besproken worden.
Tijdens het bezoek zullen er leden van de Koptische gemeenschap en de Dutch Assyrian Society (DAS) aanwezig zijn. De DAS vertegenwoordig de Assyriërs in Irak. Bovendien is de Bisschop van de Syrisch-Orthodoxe Kerk Mor Polycarpus aanwezig. Ook zijn er prominente leden van de kerk en PvdA politici Otto Reuchlin, Tiem van Dalfsen en Attiya Gamri. Marianne van der Heuvel woont de lezing namens Stichting Assyrië Nederland bij. Van der Heuvel heeft een tijd in Noord-Irak doorgebracht en kent de Assyriërs van dichtbij. Zij is nu ook bezig met het organiseren van een werkbezoek naar de Niniveh-vlakte in Irak.
Het programma begint met het bijwonen van een kerkdienst om 11 uur. De aanwezigen zullen vervolgens om 12.30 uur richting een locatie vlakbij de kerk vertrekken om daar samen te lunchen en de problematiek van de Assyriërs bespreken. Belangstellenden zijn ook welkom het werkbezoek bij te wonen.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »