Islamitische Staat blaast Assyrische tempel Nabu op in Irak

jun 9 • Home • 2627 Views • Reacties uitgeschakeld voor Islamitische Staat blaast Assyrische tempel Nabu op in Irak

Islamitische Staat heeft alweer onvervangbare Assyrisch cultuurgoed vernietigd. Het gaat dit keer om de 3000 jaar oude tempel van Nabu in de Assyrische stad Nimrud.

Volgens de Verenigde Naties is op satellietbeelden te zien hoe onherstelbare schade is aangebracht aan de ingang van de tempel. De Assyrische stad Nimrud stamt uit de 13e eeuw voor Christus en ligt dertig kilometer ten zuiden van Mosul.

Naast het opblazen van de tempel is in het filmpje ook te zien hoe jihadisten van IS de poort van Nergal in Mosul bulldozeren. Nergal was een van de opgegraven onderdelen van de imposante stadsmuur van de Assyrische hoofdstad Nineveh.


In het filmpje wordt verder door een bebaarde jihadist uitgelegd dat de destructie van de Assyrische tempel bedoeld is om er zeker van te zijn dat moslims niet kunnen terugkeren naar het aanbidden van afgoderij.

De afgelopen jaren heeft IS meerdere Assyrische monumenten in Irak en Syrië vernietigd. Daarnaast verdienen ze ook geld met de verkoop van Assyrische artefacten.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »