‘Humanitaire zone in Syrie’

jun 27 • Dossier Diaspora, Dossier Syrië, Home, Media, Nieuws • 1870 Views • Reacties uitgeschakeld voor ‘Humanitaire zone in Syrie’

De Assyrische Democratische Organisatie (ADO) heeft haar steun uitgesproken vor een humanitaire zone in in het Noordoosten van Syrie. In die zone komt er hulp voor de slachtoffers van de burgeroorlog en het zou een veilig gebied vormen voor humanitaire hulp.

Het Tweede Kamerlid Joel Voordewind (ChristenUnie) bezocht samen met de Albert Koop van mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign de Syrische vluchtelingen in Turkije. Voordewind rapporteerde zijn bevindingen aan de minister van Buitenlande Zaken Frans Timmersman. Naar aanleiding van het rapport vond er een meeting plaats met vertegenwoordigers van de Assyrische en Syrische gemeenschap, daarnaast was ook de Syrisch-orthodoxe bisschop Polycarpus van de partij.

De ADO vroeg de minister onder meer meer hulp te sturen naar Syrie. De UNHCR vluchtelingenkampen zijn bijvoorbeeld allemaal onder controle van de Syrische regering. De vluchtelingen van het vrije Syrische leger leven onder slechte omstandigheden.
Een andere belangrijke eis was de bescherming van de Assyriers in het Noordoosten van Syrie. Als christelijke minderheid lopen zij het gevaar hetzelfde te eindigen als de Assyriers van Irak. Na de inval van Amerikanen vond er een exodus plaats van de gemeenschap. De mensenrechten van minderheden zoals de Assyriers moeten bovendien gegarandeerd worden in de nieuwe grondwet voordat er een nieuwe regering wordt geinstalleerd.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »