Debat moet aandacht op Irak houden

feb 5 • Dossier Irak, Home, Media, Nieuws • 2114 Views • Reacties uitgeschakeld voor Debat moet aandacht op Irak houden

Het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC) houdt in samenwerking met de Coordination Committee for Iraq (NCCI) op donderdag 16 februari het debat ‘Renewed Attention to Iraq’. De organisaties willen met de activiteit aandacht vragen voor de miljoenen ontheemden in het land.

De Iraakse regering heeft vorig jaar een ambitieus plan gepresenteerd om een eind te maken aan het vluchtelingenprobleem in het land. De oorlog is officieel voorbij, maar er zijn als gevolg van de strijd miljoenen ontheemden in Irak. De humanitaire hulp die hard nodig is, kan maar beperkt verstrekt worden door het extreme geweld van zowel individuen als groeperingen.
Tijdens het debat zullen onder meer: Joël Voordewind (ChristenUnie), Roel Meijer (Clingendael Instituut), Rachid Oahalou (Internationale Organisatie voor Migratie), Reinoud Leenders (Universiteit van Amsterdam), Ahmad Abdulla Ali (Irakese fotograaf) en Mory Cunningham (NCCI) met elkaar in gesprek gaan.

Expositie
Na het debat kunnen belangstellenden een expositie van een aantal Iraakse fotografen bekijken. De fototentoonstelling ‘Witnesses to Iraq’ bestaat uit beelden die de voortdurende humanitaire crisis in het land zichtbaar maakt. Het IDMC hoopt met het debat en de tentoonstelling de ‘Iraakse kwestie’ op de politieke agenda van de Europese Unie en Nederland te houden.

Het debat vindt plaats in het Humanity House aan de Prinsegracht 8 in Den Haag en begint om 15.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ieke de Vries via e-mail op: devries.ieke@gmail.com of via telefoonnummer: 06- 53498952

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »