Assyrische organisaties bij Turkse grondwetscommissie

mrt 1 • Dossier Diaspora, Dossier Turkije, Home, Media, Nieuws • 1839 Views • Reacties uitgeschakeld voor Assyrische organisaties bij Turkse grondwetscommissie

De vertegenwoordigers van een aantal Assyrische organisaties uit Europa en Turkije hebben gesproken met de Turkse grondwetscommissie in Ankara. Tijdens de zitting zijn de wensen en verwachtingen voor de Assyriërs in de nieuwe grondwet besproken.

De vertegenwoordigers van de Europese Assyrische Unie, de Federatie van Assyrische Verenigingen Turkije, Mezo-Der en de Federatie Assyriërs in Duitsland sprak met de commissie bij het parlement. De grondwetscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van alle politieke partijen in het Turkse parlement.

De Assyrische vertegenwoordigers gingen voornamelijk in op de historische banden van de Assyriërs met Turkije en de huidige situatie van het volk. Daarnaast werd er ook gesproken over burgerschap onder de nieuwe grondwet en de verdeling van het grondgebied in de regio Tur-Abdin. Tevens werd er gesproken over de beschrijving van de Assyriërs als verraders in Turkse schoolboeken.
De groep zal de komende tijd doorgaan met gesprekken voeren met Turkse parlementsleden. Volgens de vertegenwoordiger van de Europese Assyrische Unie, Tuma Çelik was het gesprek met commissie een succes.

Bron: Assyrian International News Agency (AINA)
Foto: Medya

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »