‘Assyriërs moeten zich in andere steden vestigen’

jun 23 • Dossier Diaspora, Dossier Irak, Dossier Syrië, Home, Media, Nieuws • 1862 Views • Reacties uitgeschakeld voor ‘Assyriërs moeten zich in andere steden vestigen’

Het aantal Assyriers stijgt in Zweden door de oorlog in Syrië. Volgens rapporten van de stad Södertalje die zo’n dertig kilometer van Stockholm ligt komen er elke week vier tot vijf nieuwe families aan in de stad. Door de bedreigingen, ontvoeringen en moorden in Syrië slaat de gemeenschap netals in Irak massaal op de vlucht. De gezinnen trekken naar Södertalje omdat deze een grote Assyrische gemeenschap heeft.

De lokale autoriteiten hebben bij het opvangen van de vluchtelingen hulp ingeroepen van de Assyrische Federatie. De gemeente wil namelijk dat de gezinnen zich in andere steden vestigen. In een statement laat de organisatie weten het voorstel van de gemeente te steunen. De Federatie hoopt met het advies aan de families zich in andere steden te vestigen te voorkomen dat de sociale voorzieningen in Södertalje minder onder druk komen te staan. Er wonen zo’n honderdduizend Assyriers in Zweden, daarvan leeft een kwart in Sodertalje die uit 61 duizend inwoners bestaat.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »