Anatolië Festival 2009

dec 1 • Dossier Diaspora, Home, Nieuws • 2230 Views • Reacties uitgeschakeld voor Anatolië Festival 2009

Als het nieuwe jaar is ingeluid en het langzaam weer lente wordt is het eerst tijd voor het Overijsselse Anatolië festival (voorheen Oost-cultuur festival). Tijdens dit festival worden er door de verschillende etnische groepen die Overijssel rijk is op vele podia optredens verzorgd. Dit jaar organiseert Stichting Assyrië op zondag 22 februari 2009 de Assyrische bijdrage tijdens de achtste editie van het Anatolië festival.
In de Grote Kerk van Enschede zal het Sint-Aphrem koor uit Wiesbaden (Duitsland) samen met de zangeres Linda Hadiko onder meer Assyrische volksliederen ten gehore brengen. Het Sint-Aphrem koor is in 1995 opgericht door Dr. Abrohom Lahdo en is in de Assyrische gemeenschap een begrip. Het Sint-Aphrem koor is beroemd om hun mooie optredens waarin zij liederen van de Assyrische kerk zingen. Het koor zingt echter ook culturele liederen en deed dat in het verleden met behulp van een aantal bekende en alom gerespecteerde Assyrische zangers en zangeressen. Voor deze editie van het festival zal de in Duitsland woonachtige en populaire zangeres Linda Hadiko zowel met het koor als solo een aantal liederen ten gehore brengen.

Het welkomstwoord zal worden verzorgd door de Enschedese burgermeester den Oudsten. Naast een muzikale avond kan het publiek rekenen op koffie/thee en een versnapering. De entreekosten zijn 7,50 euro bij de ingang van de Grote Kerk. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »