Syrisch-Katholieke patriarch overleden

apr 12 • Dossier Diaspora, Dossier Syrië, Home, Media, Nieuws • 1858 Views • Reacties uitgeschakeld voor Syrisch-Katholieke patriarch overleden

Op de Belgische site kerknet.be stond een uitgebreid bericht over het overlijden van de Syrisch-Katholieke patriarch Ignace Moussa Daoud. De patriarch werd 82 jaar.

Ignace Moussa I. Daoud werd in 1930 geboren. De geestelijke deed zijn priesterstudies in Jeruzalem en in Libanon en studeerde kerkelijk recht aan de universiteit van Lateranen in Rome. In 1954 werd Daoud tot priester gewijd en van 1965 tot 1970 was hij secretaris van de Syrisch-katholieke Patriarch van Antiochië. In 1977 werd hij bisschop van Caïro en in 1994 bisschop van Homs, Hama en Nabk. In oktober 1998 werd hij verkozen tot patriarch van Antiochië. Van 2001 tot 2007 was hij prefect van de Congregatie voor de Oosterse Kerken. In 2001 werd hij door paus Joannes Paulus II kardinaal gecreëerd.
Paus Benedictus betuigde zaterdag in een rouwtelegram zijn medeleven met de Syrisch-katholieken. Tegelijk herinnerde hij aan de moeilijke levensomstandigheden van vele Syrisch-katholieken in Syrië. Ignace Moussa I. Daoud werd geboren in Homs, waar de voorbije maanden een hevige strijd werd uitgevochten en waar vele inwoners op de vlucht zijn gejaagd.

Foto: Clubsyriaque.org

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »