Pius Alibek vertelt het verhaal van Irak in ‘Op Drift’

feb 26 • Dossier Irak, Home, Media, Nieuws • 2079 Views • Reacties uitgeschakeld voor Pius Alibek vertelt het verhaal van Irak in ‘Op Drift’

De Assyrische Catalaan Pius Alibek verliet Irak in 1980 om in Europa zijn studie af te maken. Hij belandde in Spanje en kon niet terug omdat in zijn vaderland de oorlog met Iran uitbrak. Alibek besloot in Barcelona een leven op te bouwen. Hij trouwde, kreeg kinderen en runde een restaurant in de havenplaats. Toen zijn oudste dochter op een dag vroeg waarom ze geen grootouders had besloot hij ‘Op Drift’ te schrijven.

Het verhaal van Pius begint in noorden van Irak waar hij, omringt door zijn familie, als Assyrisch-Katholiek opgroeit. Door een gedwongen verhuizing beland hij in het zuiden van het land waar hij als christelijk jongetje een buitenbeentje is. De verhuizing is de eerste van velen en terwijl Pius opgroeit tot een jonge man begint ook Irak langzaam te veranderen. Alibek vertelt zijn verhaal en tegelijkertijd het verhaal van zijn vaderland. Het boek heeft lovende recensies ontvangen.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »