Paus houdt synode over de Katholieke Assyriërs in het Midden-Oosten

dec 1 • Dossier Irak, Dossier Iran, Dossier Syrië, Dossier Turkije, Home, Media, Nieuws • 2213 Views • Reacties uitgeschakeld voor Paus houdt synode over de Katholieke Assyriërs in het Midden-Oosten

Paus Benedictus XVI wil in oktober volgend jaar een speciale bisschoppensynode houden over de situatie van de Rooms-Katholieke Assyriërs (Chaldeeërs) in het Midden-Oosten. De Paus heeft dit vanuit zijn zomerresidentie bekend gemaakt na overleg met de katholieke Assyrische bisschoppen. De Assyrische aartsbisschop Louis Sako van Kirkuk (Zuid Assyrië – Irak) had de paus in om deze speciale synode gevraagd. De bijeenkomst zal van 10 tot 24 oktober 2010 plaats vinden.

De situatie van de Assyrische christenen in het oorsprongsgebied (Assyrië) van hun geloof wordt steeds moeilijker, meldde radio Vaticaan. Enkele honderdduizenden Assyriërs uit het Midden-Oosten zijn naar de buurlanden gevlucht en denken aan een visum naar het veilige westen. Tijdens zijn verblijf in het Midden-Oosten in mei riep de paus christenen op niet uit het gebied weg te trekken. Hij riep de regeringen op te garanderen dat iedere gelovige zijn godsdienstige plichten kan uitoefenen.

Artikel door : ANP

Gerelateerde artikelen:

Nederlands Dagblad

Algemeen Dagblad

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »