Assyrische Federatie EU

apr 28 • Home • 3694 Views • Reacties uitgeschakeld voor Assyrische Federatie EU

Meer dan half miljoen Assyriers in EU bundelen hun kracht. Deze week wordt in Brussels een bijeenkomst georganiseerd in verband met de oprichting van de Assyrische Europese Federatie. GroenLinks uit Zweden en de Assyrische Federatie Europa zullen in het EU parlement de aftrap doen.
Vanuit Nederland zullen diverse vertegenwoordigers van de Assyrische gemeenschap aanwezig zijn.

Het doel is om op Europees niveau lobbywerkzaamheden te verrichten en aandacht te vragen voor de uiterst moeilijke situatie van de Assyriërs in het Midden-Oosten. Assyrië is het oorspronkelijke leefgebied van de Assyriërs- beter bekend als Assyrie – en beslaat grofweg het land tussen de rivieren Eufraat en de Tigris, gelegen in Turkije, Irak, Syrië en Iran. Het leven is de afgelopen jaren extreem moeilijk geworden voor de nog overgebleven Assyriërs, temidden van al het geweld in de regio. Zij worden zonder dat ze echt partij zijn in de conflicten, onderdrukt, vervolgd, vermoord, ontvoerd en worden hun rechten als etnisch, cultureel en religieus (Christelijk) volk nergens officieel erkend.

In Turkije worden opnieuw Assyriers opgepakt, in Noord-Irak worden hun eigendommen door de Koerdische autoriteiten onteigend, ze worden door Koerdische fundamentalisten bedreigd en ze worden vermoord door Arabische en Koerdische moslim fanatici. Als onderdeel van de genocide van ISIS, zijn sinds zomer 2014 uit verschillende Assyrische dorpen, steden in Irak en Syrië mensen ontvoerd en onthoofd, waarbij er bij de vermiste vrouwen van uit wordt gegaan dat ze als slaven worden gebruikt. Daarnaast zijn er een aantal kerkleiders vermist waarvan hun lot onduidelijk is, veelal zijn ze vermoord.

Wat de Assyrische Federatie met name zorgen baart, is dat het verschrikkelijke lot van de Assyriërs in het Midden-Oosten niet zichtbaar is binnen de EU landen. Daar waar de NGO’s vaak vluchtelingen in de grote kampen bezoeken, komen ze niet in contact met gevluchte Assyriërs. Immers waar zelfs in Nederlandse opvanglocaties er voorbeelden zijn van onveilige situaties voor Christenen, is het voor hen in de vluchtelingenkampen in Noord Irak , Syrie en Turkije onmogelijk om zich hier veilig te voelen. Vandaar dat de meeste Assyriërs deze opvangkampen vermijden. Zij vluchten vooral naar kerken of worden vaak onder de lokale bevolking opgevangen. Echter hierdoor blijft hun problematiek volledig “onzichtbaar”voor de NGO en politieke partijen in Nederland of EU. Juist daarom wil de Assyrische EU federatie aandacht voor de uiterst zorgwekkende situatie van de Assyriërs in de landen van het Midden-Oosten. Het is vijf voor twaalf. Een meer dan 5000 jaar oude cultuur, de bakermat van onze beschaving (het Romeinse rijk werd Christelijk via de Assyriërs) met zovele monumenten, kerken en hun oorspronkelijke taal staat op het punt om te verdwijnen. Wanneer deze situatie niet serieus met de Turken, Koerden Arabieren wordt aangekaart ook vanuit Europees perspectief, dan zullen de laatst Assyrsiche Christenen noodgedwongen uit het Midden Oosten vluchten.

De Nederlandse politieke partijen lijken geen vuist te maken voor deze groep. Vorig jaar warden meer dan 30.000 handtekeningen verzameld voor een safe haven in Irak voor de Assyriërs en overhandigd aan de commissie buitenlandse zaken. Echter de coalitiepartijen hebben zich op geen enkele manier willen inzetten voor de toekomst van de laatste Assyriërs in Irak. Attiya Gamri, voorvoerder van Europese Assyrische Federatie in Nederland zegt: “wij hopen met een Europese Federatie meer te bereiken en betere partners te vinden opdat er een toekomst gecreëerd wordt voor de Assyrische Christenen in het Midden Oosten”. Zij vormden de bakermat van de beschaving en … Christendom is niet in Den haag of Brussel uitgevonden, niet door Nederlanders of Belgen verspreid in het Midden Oosten , maar door de Assyriers in hun vaderland.”.. Het verdwijning van de Assyriers uit Turkije, Syrie en Irak is verdwijning van de wortels van het christendom uit het Midden oosten”…

Voor meer info binnenkort :

www.assyrianconfederation.com
info@assyrianconfederation.com

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »