Amnesty International besteedt aandacht aan Seyfo

mrt 23 • Dossier Diaspora, Home, Media, Nieuws • 1821 Views • Reacties uitgeschakeld voor Amnesty International besteedt aandacht aan Seyfo

In het maandelijkse magazine van mensenrechtenorganisatie Amnesty International, ‘Wordt Vervolgd’ werd in maart aandacht besteedt aan de genocidewet van Frankrijk. De wet zal individuen die de genocide van 1915 op de Armeniërs ontkennen strafbaar stellen. Hoewel het artikel door lezers uit de Assyrische gemeenschap goed is gewaardeerd stond er niks in over de Assyriërs die ook slachtoffer zijn geworden van de genocide (Seyfo).

De achterban van Stichting Assyrië Nederland besloot op het artikel te reageren en door de hoeveelheid reacties heeft de redactie besloten aandacht te besteden aan de Assyrische kwestie. In de volgende editie van ‘Wordt Vervolgd’ worden twee ingezonden brieven over de de Assyriërs in de genocide gepubliceerd. De Assyriërs worden vaker vergeten in debatten of artikelen over de genocide. Dit is voor de dertigduizend Assyriërs die in Nederland wonen pijnelijk en onacceptabel.

Foto: Amnesty International

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« »